Zoektocht naar een goede powerbank

Ik heb een degelijke smartphone, waar ik een aantal jaar terug veel geld voor heb betaald. Het apparaat werkt nog altijd prima, maar de laatste maanden ging de batterij hard achteruit. Toen ik de telefoon net had, kon ik zonder problemen twee dagen rondlopen op één acculading. Tegenwoordig houdt hij het amper een halve dag vol. Dit kan voor veel frustratie zorgen, bijvoorbeeld wanneer ik in het OV zit. Wanneer mijn telefoon uitvalt in de trein ben ik onbereikbaar en zo heb ik al meerdere keren belangrijke telefoontjes gemist. Een paar weken geleden besloot ik daarom een powerbank te kopen, zodat ik nooit meer zonder stroom zou komen te zitten. Een powerbank is niets meer dan een externe accu, die je aan je smartphone koppelt om deze op te laden terwijl je onderweg bent. De apparaatjes zijn niet goedkoop en daarom ging ik op zoek naar een model met goede specificaties. Wanneer je op zoek bent naar een degelijke powerbank moet je aan een paar dingen denken:

  • Capaciteit
  • Aantal apparaten
  • Extra opties

Het belangrijkste aspect van een powerbank is de capaciteit: hoe vaak kun je jouw smartphone met het apparaat opladen. Deze capaciteit wordt uigedrukt in mAh en schommelt tussen de 2000 en 12000. Een eenvoudige smartphone heeft een accu tussen de 1500 en 4000 mAh. Dit betekent dat je hem met een standaard powerbank van 2000 mAh ongeveer 1 keer volledig kunt opladen (je verliest ook wat lading aan warmte en weerstand). Hoe sterker de powerbank, hoe vaker je de smartphone kunt opladen. Ik wilde mijn telefoon graag meerdere malen kunnen opladen, dus ik koos voor een sterk model. Mijn telefoon beschikt ook over ‘Quick Charge’, waardoor hij snel kan opladen mits de juiste kabels zijn aangesloten. Mijn externe accu moest dus ook beschikken over deze technologie, anders had het apparaat geen zin!

Powerbank: meerdere apparaten en extra opties

Nadat ik had gekozen voor genoeg capaciteit moest ik nog een aantal andere keuzes maken. Zo moest ik bijvoorbeeld beslissen of ik meerdere apparaten tegelijk wilde opladen. Sommige modellen hebben meerdere aansluitingen, voor bijvoorbeeld een tablet en meerdere smartphones. Ik bezit maar één smartphone en had hier dus geen behoefte aan, maar wanneer je wel over meerdere elektronische apparaten beschikt is dit zeker het overwegen waard. Verder kan je powerbank ook worden uitgerust met een aantal leuke gadgets. Op sommige modellen zit bijvoorbeeld een zaklamp, terwijl op andere een laserpointer geplaatst is. Met sommige powerbanks kun je zelfs een Wi-Fi signaal uitzenden. Deze extra opties waren voor mij allemaal overbodig. Ik wil slechts aangeven dat je heel veel verschillende mogelijkheden hebt als je echt op zoek gaat. Uiteindelijk ben ik geslaagd op http://www.powerbankwereld.nl/. Op deze site staan een aantal handige filters, waarmee je direct het model vindt waar je naar op zoek bent. Ik heb gezocht op de categorie ‘super snel herladen’ en kwam een aantal leuke exemplaren tegen. Ben je ook op zoek naar een powerbank? Surf dan snel naar bovenstaande site en bekijk het volledige assortiment.

Een eigen logo

Het is op bovenstaande site ook mogelijk om powerbanks te laten bedrukken met een bedrijfslogo. Voor kleine bedrijven, die een naam voor zichzelf willen maken, is dat zeker de moeite waard! Een powerbank is een origineel cadeau, waar vrijwel iedereen wat aan heeft. Zeker bij de jongere generatie doet dit product het erg goed. Voor startups is het daarom zeker de moeite waard hier eens wat onderzoek naar te doen: wat kan een bedrukte accu voor jullie betekenen? Ga snel naar bovenstaande site en maak je keuze uit een groot aanbod.