Wat zijn de voordelen van een online werkplek?

spiritcloud - online werkplekMet name onder ICT-bedrijven is het de laatste jaren erg populair: online werken. Steeds meer werknemers hebben niet langer een eigen kantoor, maar werken waar en wanneer ze dat willen. Ze kunnen bij hun bestanden terwijl ze op reis zijn, of wanneer ze ’s avonds thuiszitten. Een online werkplek heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een vast kantoor:

  • Veilig werken
  • Altijd de juiste updates
  • Werken waar je wilt
  • Werken op verschillende apparaten
  • Eigen omgeving en programma’s

Om te beginnen is een online werkplek altijd goed beschermd tegen aanvallen van buitenaf. Wanneer een werknemer dag in, dag uit op een oude computer werkt, is de kans groot dat deze computer op den duur ten prooi valt aan cybercriminelen. Met een online werkplek verminder je dit risico. De beveiliging wordt niet langer op het apparaat zelf geregeld, maar in de cloud. Je hebt altijd de juiste beveiligingsupdates en bent te allen tijde optimaal beschermd. Een ander voordeel is dat je kunt werken waar je wilt. Vroeger was het zo dat je thuis niets meer kon doen aan het werk dat je nog had liggen. Dit lag allemaal op je werk, in je kantoor, in een afgesloten la. Wanneer je werkt met een online werkplek heb je al je gegevens direct bij de hand, waar je ook bent. Zo kun je op een vrije avond toch nog even kijken naar die belangrijke presentatie, of dat interne mailtje nog wel even versturen. Een online werkplek geeft werknemers de mogelijkheid om te werken in hun eigen tijd. Wanneer ze overdag op kantoor minder productief zijn geweest, is die dag niet direct verloren. Ze hebben thuis de kans om hun werk in te halen. Een laatste voordeel van een online werkplek is toegankelijkheid. Vroeger kon je maar op één PC bij al je bestanden. Ging de harde schijf kapot, dan moest je hopen dat je een back-up had gemaakt. Een online werkplek is te benaderen vanaf je laptop, je desktop, je tablet en zelfs vanaf je smartphone. Waar je ook bent, welke apparaat je ook bij je hebt, je kunt altijd doorwerken.

Online werkplek zelf inrichten

Een werkgever kan de eigen online omgeving helemaal zelf inrichten. Concreet betekent dit een aantal dingen. Allereerst kan een werkgever zelf bepalen welk besturingssysteem wordt gebruikt. Je kunt hierbij denken aan welke versie van Windows wordt gedraaid. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Apple besturingsysteem, net afhankelijk van je wensen. Daarnaast kun je kiezen welke applicaties geïnstalleerd zijn. Voor je werk heb je in de meeste gevallen Office nodig, maar welke programma’s gebruik je verder? Al deze applicaties kunnen moeiteloos op de online omgeving worden geïnstalleerd. De online werkplek van één werknemer kan dus totaal verschillen van die van zijn buurman. Deze flexibiliteit is de kracht van het online werken. Op een kantoor moet alles eentonig en gestroomlijnd zijn, op het internet kun je alles heel individueel afstellen. Een online omgeving betekent een grote efficiëntieslag voor je organisatie. Op jaarbasis kan dit financieel heel voordelig zijn.

Een betrouwbare werkplek

Wanneer je in een kantoor werkt, moet je kunnen vertrouwen op de draagmuren. Wanneer je op het internet werkt, moet je kunnen vertrouwen op een aanbieder die de beste aansluiting levert. Je bestanden moeten altijd beschikbaar zijn, op ieder moment van de dag. Op http://www.spiritcloud.nl/ vind je de beste online werkplekken, voor de scherpste prijzen. Je stelt eenvoudig je eigen pakket samen en kunt dit in een later stadium eenvoudig wijzigen. Je kiest je eigen werkomgeving en bepaalt zelf het besturingssysteem. Neem direct contact op via het contactformulier!