TENA Pants en persoonlijke hygiëne: welke maatregelen dient u te nemen?

TENA Pants zijn dusdanig ontwikkeld dat ze de urine die u verliest direct opnemen en deze goed vasthouden. Daarmee houden de broekjes u droog, maar door de speciaal voor deze materialen ontwikkelde en geïmplementeerde technieken zorgt het er ook voor dat u fris blijft ruiken. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er bij het gebruik van TENA Pants of ander incontinentiemateriaal enige tips bestaan om een optimale persoonlijke hygiëne te garanderen.

Het verschil tussen TENA Pants en inlegkruisjes

Voordat we beginnen met de tips omtrent het gebruik van incontinentiemateriaal, kan ook nog eens niet genoeg onderstreept worden hoe belangrijk het is om voor TENA Pants te kiezen. Ditzelfde merk voert ook inlegkruisjes en maandverband, die u bij lichte incontinentie het gevoel geven hetzelfde werk als broekjes te verrichten, zonder dat u al te veel met uw probleem wordt geconfronteerd. Echter zijn maandverband en inlegkruisjes niet geschikt voor dit probleem. De kans op doorlekken is namelijk aanwezig en ook kan uw huid gaan irriteren. Kiest u dus liever voor licht incontinentiemateriaal.

Hoe vaak moet ik TENA Pants kopen?

De vraag hoe vaak TENA Pants kopen nodig is heeft natuurlijk te maken met de vraag hoe vaak de Pants van TENA verwisseld moeten worden, deze vragen worden vaak gesteld.  Logisch, want mensen willen enerzijds geen relatief duur materiaal weggooien terwijl dat nog niet nodig is, maar ook geen onhygiënische situatie creëren. Eigenlijk is de vraag niet eenduidig te beantwoorden. U merkt zelf wanneer het materiaal vol is geraakt. Het verwisselen per keer dat u urine verliest, is absoluut niet nodig. TENA Pants zijn niet direct verzadigd na enkel urineverlies. Voor lichte incontinentie geldt de vuistregel dat u het materiaal elke vier tot zes uur verschoont.

Het absorptievermogen

Voor een optimale hygiëne is het uiteraard ook van belang dat u de TENA Pants koopt met het juiste absorptievermogen. Merkt u dat uw pants snel verzadigd raken en hierdoor zeer regelmatig verwisseld moeten worden, dan is dat niet alleen praktisch heel lastig, maar kan dit ook lekken of een geïrriteerde huid tot gevolg hebben. De TENA Pants hebben in overeenstemming met hun absorptievermogen diverse benamingen, maar u kunt dit ook aan het aantal druppels op de verpakking aflezen. Probeert u dit echter uit in situaties waarin dit mogelijk is en begint u niet direct aan de sterkste broekjes.

Tips voor de verzorging van de intieme streek

Gaat u TENA Pants kopen en dus ook gebruiken, dan is uiteraard de juiste reiniging van de intieme zone van belang. Dat begint al bij het wassen van uw huid. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het juist niet goed om deze met zeep te wassen. Zeep brengt de PH-waarde van de intieme zone namelijk uit balans. Na het wassen van uw huid kunt u deze ook het beste droogdeppen in plaats van -wrijven. Een parfumvrije hydraterende crème kan ook een gunstig effect hebben.

Persoonlijke hygiëne in het geval van ontlastingsincontinentie

Bent u incontinent voor urine, dan weet u wellicht al dat het niet nodig is om na elke keer dat u urine verliest, uw TENA Pants te verwisselen. De incontinentiebroekjes weten de urine namelijk razendsnel op te nemen en vast te houden, zodat het niet gaat lekken, uw huid droog blijft en er sprake blijft van een frisse geur. In het geval van ontlasting geldt een ander advies. Omdat ontlasting zuren bevat, kan hierdoor de huid wel aangetast raken.

Huidirritatie beperken door direct verschonen

Laat u de ontlasting enige tijd in uw TENA Pants zitten zonder te verschonen, dan lukt het uw huid niet meer om een beschermend laagje op te bouwen en dit kan uitslag tot gevolg hebben. Is uw huid ten gevolge van ontlasting al geïrriteerd, dan kunt u deze het beste insmeren met een speciaal daarvoor bestemde crème met een waterafstotend laagje. Bovendien vinden de meeste mensen het überhaupt onprettig om de ontlasting te laten zitten omdat dit een groter volume heeft dan urine. TENA heeft diverse verzorgende producten speciaal ontwikkeld voor de (kwetsbare/ oudere) huid. U kunt deze eenvoudig bestellen op Hulpmiddelonline.nl.