SSL

Met behulp van een SSL certificaat kan je aangeven dat jouw website optimaal beveiligd is. Steeds meer websitebeheerders maken hier gebruik van en het wordt steeds belangrijker de betrouwbaarheid van een website aan te tonen. TransIP biedt de mogelijkheden een dergelijk certificaat aan te schaffen. Redenen hiervoor zijn onder meer de toename van virussen en hackers. Websites zijn hier zeer gevoelig voor en daarom is een goede beveiliging uiteraard essentieel. De bezoekers van jouw website willen echter zeker weten dat zij een veilige plek bezoeken op het internet. Dit kunnen zij niet zomaar zien, maar het SSL certificaat maakt dit duidelijk. De afkorting SSL staat voor Secure Socket Layer. Het is herkenbaar aan een groen slot bij het webadres. Zodra de website niet beschikt over een dergelijke beveiliging of een SSL certificaat, dan zal dit groene slot ook niet zichtbaar zijn en er kan zelfs een waarschuwing tevoorschijn komen om de bezoeker te waarschuwen. Het installeren van een certificaat kan je zelf ook doen met behulp van de tutorials op de website van TransIP. Mocht de aanschaf toch ingewikkelder zijn, dan kan je met je vragen terecht bij de medewerkers van TransIP. De installatie van een beveiligingscertificaat moet uiteraard wel correct gebeuren. Maak daarom gebruik van de kennis die TransIP te bieden heeft over SSL.

Veiligheid en betrouwbaarheid voor jouw klanten met SSL

Naast virussen en hackers heeft ook de groei in de online handel te maken met het belang van een SSL certificaat. Steeds vaker maken consumenten gebruik van online winkelen. Ze komen hun artikelen via een website en vaak betalen ze ook via het internet. Dit wordt steeds vaker zelfs een vereiste van veel webshops. Online winkelen is om veel redenen heel gunstig, met name vanwege het gemak en de snelheid. Hetzelfde geldt voor de betalingen van de producten. Klanten willen er wel zeker van zijn dat hun financiële gegevens beveiligd zijn en dat deze niet terecht komen bij een onbetrouwbare partij. Het groene hangslot geeft de versleuteling van de volgende informatie aan:

  • Namen
  • Telefoonnummers
  • Adressen
  • Creditcardnummers
  • De betrouwbaarheid van de beveiliging.
  • De authenticatie van de website.
  • De veiligheid van online betaalverkeer.

Je hebt de keuze uit de volgende SSL certificaten:

  • Domeinvalidatie: kenmerkend zijn de razendsnelle uitgifte en eenvoudige validatie. Het is geschikt voor een particuliere website, het heeft een groen hangslot en een snelle levering. Mocht je in bezit zijn van meerdere sub-domeinen, dan kan je gebruik maken van de Wildcard-versie waarbij de beveiliging van toegepast kan worden op alle sub-domeinen.
  • Uitgebreide validatie: deze is ideaal voor bedrijven en webwinkels. Het heeft een zichtbare beveiliging, uitgebreide validatie, een zichtbare groene adresbalk en de bedrijfsnaam is goed zichtbaar. Het is te gebruiken voor een enkele domein of sub-domein.

Kies het juiste SSL certificaat

Het kiezen van het juiste SSL certificaat is heel eenvoudig. De aanschaf kan in combinatie met de aanvraag van de webhosting. Maar je kan deze ook los bestellen. Hiervoor heb je een account nodig bij TransIP. Dit is eenvoudig aan te maken. Mocht je al een account hebben, dan is de bestelling nog sneller te doen via jouw account bij TransIP. Aan de ene kant spreekt voor zich welk SSL certificaat je kan aanvragen. In geval van een webshop is het uitgebreide certificaat een aanrader. Zo zijn alle acties goed beveiligd en weten jouw klanten zeker dat hun betalingsgegevens via een veilige weg doorgegeven worden. Verder helpt een goede Secure Socket Layer ervoor dat jouw website of webshop een hoge ranking op Google heeft. Hoe beter de veiligheid, hoe minder risico’s, hoe sneller de internetpagina te vinden is via de zoekmachines. Veiligheid staat voor iedereen bovenaan, en zeker op de Google-zoekpagina.