Op zoek naar een java vacature

Als kind was ik al verzot op computerspelletjes en technisch lego. Voor Sinterklaas en met Kerst kreeg ik altijd weer een nieuwe lading van beide en was ik als kind heel erg zoet. Geen kattenkwaad en belletje trek, ik was altijd bezig met mijn computerspelletjes of het technisch lego. Er kwamen vaak vriendjes over de vloer, want die waren onder de indruk van mijn grote verzameling. Mijn liefde voor computers zat er al vroeg in en ik wist dan ook al op de basisschool wat ik wilde worden: Computermaker. Wat dat precies in hield en hoe veelzijdig dat is, daar kwam ik later uiteraard snel achter. Toen ik op de middelbare school aan mijn leraar informatica vroeg of ik kon stage lopen bij een computerbedrijf, sloeg hij bijna steil achterover. Ik was pas 16 en hij vertelde dat ik nog even geduld moest hebben. Echter een jaar later werd er bij datzelfde vak een keuze semester aangeboden. Tijdens dit semester kon je stage lopen bij een bedrijf, om je op die manier alvast een klein beetje voor te bereiden op het werkende leven na je studie. Mijn leraar heeft het nooit toegegeven, maar ik ben ervan overtuigd dat ik hem op het idee van die stage heb gebracht. Ik was uiteraard verrukt toen het semester aanbrak en ik op zoek kon gaan naar een java vacature. Deze programmeertaal sprak mij erg aan en ik snapte snel hoe ik hierin moest werken. Het werd een mooie tijd, ik moest alleen nog wel de juiste java vacature vinden. Na dagen zoeken had ik uiteindelijk de perfecte java vacature gevonden. De stage kon eindelijk beginnen.

Een java vacature ook in jouw regio

Later kwam er een speciale vacaturebank op internet, speciaal gericht op mensen zoals ik. Althans voor mensen die ook op zoek zijn naar een java vacature. Op de website van javavacatures.nl kun je heel gemakkelijk zoeken naar een java vacature bij jou in de buurt door het invullen van je postcode. Zoek je liever per stad, dan is dat ook geen probleem. Schematisch zijn de steden met een java vacature weergegeven. Verschillende vacatures in steden zoals:

  • Amsterdam
  • Goes
  • Arnhem
  • Den Bosch
  • Hengelo
  • Alkmaar

Je kunt een java vacature vinden in het hele land. Het is belangrijk even op de website te kijken, want er gaat een wereld voor je open. Zo veel keuze en alles overzichtelijk weergegeven. Dit had ik eigenlijk vroeger moeten hebben, toen ik een paar dagen kwijt was met het verzamelen van vacatures. Dan had ik al eerder kunnen beginnen bij het bedrijf waar ik toen ben begonnen. Alhoewel de stage slechts twee weken duurde, had ik hier de tijd van mijn leven. Ik mocht kleine klusjes doen maar begreep al gauw hoe de vork in de steel zat.

De baan van mijn leven

Die stage heeft mijn leven een goede kant opgestuurd. Na de middelbare school ben ik informatica gaan studeren en mijn eerste sollicitatie was uiteraard bij het bedrijf waar ik destijds die korte stage heb gelopen. Ik werd direct aangenomen en ik werkte dag en nacht. Het is mijn werk maar ook mijn hobby. In het weekend ben ik ermee bezig en zelfs op vakantie. Nu heb ik mijn vrouw leren kennen op de werkvloer en ook zij is ontwikkelaar. Samen zijn we eigenlijk altijd bezig met ons werk. Het werk geeft mij rust en plezier en samen met mijn vrouw werken we hard zo veel mogelijk nieuwe jonge mensen aan te trekken. Elke week geef ik gastcollege op een school in mijn oude woonplaats om zo nog meer jonge mensen aan te trekken om informatica te gaan studeren.