Een diy 3d printer is een relatief goedkope optie

Een printer om zelf speelgoed mee te kunnen maken? Dat is allang geen toekomstmuziek meer met de komst van de 3d printer. Toch zijn deze apparaten nog steeds behoorlijk prijzig. Je kunt echter wel zoveel mogelijk besparen op de kosten door te kiezen voor een diy 3d printer. Zo’n diy 3d printer zal je zelf in elkaar moeten zetten, wat toch wel een beetje kennis en ervaring vereist. Het grote voordeel is dat deze dingen echt betaalbaar zijn. Kies bijvoorbeeld een diy 3d printer van één van de onderstaande merken:

  • Ultimaker
  • RepRap
  • Makerbot

Meer weten over 3d printers en hoe dit eigenlijk precies allemaal werkt, dan kun je het beste naar de website Llowlab.nl gaan. Hier lees je alles wat je weten wilt.

Koop een diy 3d printer om zelf je eigen speelgoed te maken

Vroeger kwam ik graag bij mijn opa en oma. Het was er eigenlijk altijd goed. Mijn opa en oma waren bijzonder lief en waren altijd geïnteresseerd. Als kinderen vonden wij het maar saai om een hele middag stil te moeten zitten op de bank om te luisteren naar het gepraat van de volwassenen, dus gingen wij al snel bezig met het speelgoed. Zo lagen er bijvoorbeeld kleurboeken in de kast die we konden gebruiken. Deze kleurboeken werden gebruikt door alle neven en nichten. Soms werd er een kleurplaat uitgescheurd om mee te kunnen nemen naar huis. Ook waren er leuke spelletjes die we konden doen. Ik weet dat ik op een dag een blikken doos vond die bomvol zat met leuke boerderijdieren. Altijd al heb ik willen wonen op een boerderij. Als kind was ik al geregeld op een boerderij te vinden en ik had altijd al een voorliefde voor dieren, in de breedste zin van het woord. De plastic boerderijdieren vond ik fantastisch om mee te spelen. Ze waren zeker al enkele tientallen jaren oud, maar dat was er niet aan af te zien. Ik kon me hier uren mee vermaken. Tegenwoordig hoef je dit soort speelgoed boerderijdieren niet meer in de winkel te kopen. Dat kan natuurlijk nog wel steeds, maar je kunt ze tegenwoordig ook zelf maken met een eigen diy 3d printer. Een diy 3d printer kun je zelf in huis halen om deze dieren bijna precies na te kunnen maken. Een diy 3d printer is tegenwoordig beschikbaar voor hele acceptabele prijzen, waardoor het voor de gewone consument een absoluut betaalbaar object is. Met een diy 3d printer kun je een hele dierentuin aan dit soort boerderijdieren zelf maken. Het is niet alleen erg leuk om dit te laten maken, maar ook om cadeau te kunnen doen aan bijvoorbeeld jouw kinderen of de kinderen van vrienden of familie. De diy 3d printer bied je de mogelijkheid om eigenlijk niet meer naar de speelgoedwinkel te hoeven om zoiets te moeten kopen. Je bepaalt zelf gewoon wat voor dier je wilt maken, je zoekt het ontwerp op en je kunt starten met printen. Natuurlijk komt er nog wel een beetje meer kijken bij de diy 3d printer. Zo is er wel enige kennis voor nodig om zo’n apparaat in elkaar te kunnen zetten. Het vergt geen enorme professionele skills, maar toch is basiskennis wel belangrijk.

Ga naar de website voor meer info

Wil je meer weten over het 3d printen met zo’n apparaat, dan kun je hiervoor terecht op de website Llowlab.nl. Deze firma weet alles van dergelijke printers. Hier kun je ook de printers vinden die mogelijk voor jou interessant zijn om zelf te gebruiken. Natuurlijk word je via deze site ook op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.