Domeinnaam registreren

Ga jij een website beginnen voor jouw onderneming? Of voor jouw stichting, vereniging of voor een persoonlijk blog? Dan begin je altijd met een domeinnaam registreren. Je domein is de link die mensen in kunnen tikken in hun webbrowser om op jouw webpagina uit te komen. Je wilt natuurlijk dat deze zo duidelijk mogelijk is, dus zo goed mogelijk past bij de bedrijfsnaam, stichtingnaam of verenigingsnaam. Hoe beter de domeinnaam past bij bijvoorbeeld jouw onderneming, hoe gemakkelijker jij te vinden bent voor geïnteresseerden. Dit is dus zeker een belangrijk punt om in de gaten te houden. Maak de naam ook zeker niet te lang, want hoe langer domeinnamen zijn, hoe moeilijker deze te onthouden zijn voor anderen. Je kunt ook ervoor kiezen om meer dan één domeinnaam te registreren. Dit kan handig zijn als jouw bedrijfsnaam uit meerdere woorden bestaat. Je kunt deze verschillende woorden dan van elkaar scheiden door een streepje of door een punt, maar je kunt ze ook in een keer achter elkaar schrijven. Door alle varianten vast te leggen, loop je niet het risico dat iemand anders een vergelijkbaar domein laat registreren en zo bezoekers bij jou wegkaapt. Je domeinnaam registreren is dus een belangrijke eerste stap.

Domeinnaam registreren en extensie

Je domeinnaam registreren is dus de eerste stap, maar de tweede stap waar je direct daarna over moet nadenken, is wat voor domeinextensie jij zou willen hebben. Wat is de extensie? Dat is het laatste gedeelte van de gehele linknaam, dus het .com of .nl bijvoorbeeld. Hierbij heb je de keus uit veel verschillende opties. In de eerste plaats zijn daar de landenextensies, die naar een specifiek land verwijzen. Denk dan aan .be voor België, .de voor Duitsland en .nl voor Nederland. Andere mogelijkheden zijn domeinextensies die naar een stad of regio verwijzen. Zo kun je na je domeinnaam registreren bijvoorbeeld ook kiezen voor .eu wat naar Europa verwijst. Wil je een internationale variant, dan kies je voor .com. Zo zijn er dus verschillende opties, wat de beste keus is voor jou, hangt af van waar jij mensen wilt bereiken. Mensen uit andere delen van de wereld zullen bijvoorbeeld minder snel geneigd zijn om .nl in te typen. Dit is dus iets om rekening mee te houden als je een extensie en domeinnaam registreren gaat. Uiteraard kun je ook voor meerdere domeinextensies kiezen, zodat je voor meerdere landen een geschikt webadres hebt.

Laat Nitroserve het vastleggen

Een domeinnaam registreren, hoe doe je dit nu eigenlijk? Daarvoor ga je naar een website van een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is, zoals Nitroserve. Op hun site geef je dan de naam op die jouw voorkeur heeft en kies je een extensie en zij laten dan meteen zien of deze optie nog vrij is. Is dit het geval, dan kunnen zij meteen jouw domeinnaam registreren. Waarom zou je nu voor Nitroserve kiezen? Dat doe je omdat zij vele voordelen te bieden hebben. Zo profiteer je bij hen van:

  • lage tarieven voor extensies en hosting
  • het meteen actief zijn van de door jou geclaimde naam
  • mogelijkheid tot doorsturen van mail en domein
  • DNS beheer in Realtime

Naast het vastleggen van een domein, kunnen zij ook voor jou je naam verhuizen vanaf een andere webhost. Het kan immers zo zijn dat je eerder voor een ander bedrijf voor webhosting hebt gekozen, maar dat je daar nu eigenlijk niet zo tevreden over bent. Nitroserve helpt jou dan graag met het verhuizen van jouw domein naar hun hostingserver. Wie een domeinnaam registreren wil of wil verhuizen, die moet dus zeker de mogelijkheden van Nitroserve bekijken.