De must have gadgets van de komende jaren

Gadgets: met name mannen kunnen er geen genoeg van krijgen. Voor elk probleem is er tegenwoordig wel een handige gadget verkrijgbaar die het oplost. En is er geen probleem? Ook dan weet de marketingafdeling van menig techbedrijf je te overtuigen dat je de gadget in kwestie toch écht nodig hebt om in je dagelijks leven enigszins normaal te functioneren.

Inmiddels kunnen en willen we als Nederlanders dus niet meer zonder. Dat is ook best te begrijpen, want stiekem blijken veel van die gadgets in de praktijk toch best handig te zijn. Maar wat zijn nu de gadgets die je de komende jaren echt niet mag missen? De redactie van Uw Leden Mobiel zocht het voor je uit.

Domotica komt in vele soorten en maten

Als je de afgelopen jaren niet onder een steen hebt geleefd, heb je de term vast wel eens voorbij zien komen: domotica. Domotica zijn huiselijke elektronica die als doel hebben om je als bewoner veel van je dagelijkse taken te ontnemen. Dit verhoogt niet alleen je veiligheid en comfort, maar bespaart je ook nog eens veel tijd die je aan andere zaken kunt besteden.

Een goed voorbeeld van domotica zijn de apparaten met persoonlijke dashboards om verschillende zaken in je huis te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete verlichting, temperatuur en achtergrondmuziek voor elke kamer in je woning instellen. Kom je na een lange werkdag eindelijk thuis? Dan herkent je huis je binnenkomst en worden al je persoonlijke instellingen direct uitgevoerd. Handig!

Verhoog je veiligheid met een beveiligingscamera

Daar waar beveiligingscamera’s vroeger voornamelijk werden ingezet door bedrijven en grote organisaties, gebruiken steeds meer particulieren deze apparatuur om hun huis te beveiligen tegen inbrekers en kwaadwillenden. Dit soort camera’s zijn tegenwoordig heuse gadgets geworden en onderscheiden zich door de toepassing van innovatieve technologie.

Zo is een beetje beveiligingscamera tegenwoordig in staat om mensen, dieren en andere objecten te herkennen. Gebeurt er iets in het blikveld van de camera of is er beweging gesignaleerd op een door jou vooraf aangegeven plek? Dan krijg jij automatisch een notificatie op je mobiele telefoon of een mailtje in je inbox. Zo ben je werkelijk altijd op de hoogte wat zich in en rondom jouw huis afspeelt.

OLED televisies voor revolutionaire beeldkwaliteit

Een beetje gadgetliefhebber wil altijd over de nieuwste technologische snufjes beschikken. De kans dat zo iemand nog een ouderwets bakbeest van een televisie in zijn woonkamer heeft staan, is dan ook bijzonder klein. Het nieuwste type televisie, de OLED tv, is qua technologische vooruitgang weer een stapje verder dan de platte plasma en LCD televisies die we de afgelopen jaren zagen.

OLED combineert de voordelen van zowel de plasma als LCD technologie en dit levert een werkelijk verbluffende beeldkwaliteit op. De zwartwaarden zijn ongeëvenaard en de levendige kleuren spatten van het scherm af. Het enige nadeel? OLED televisies zijn momenteel nog relatief hoog geprijsd. De verwachting luidt echter dat de prijs van deze gadgets in de toekomst snel zal dalen.