40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren

Heb jij een hond of ga je er eentje nemen en loop jij rond met de vraag of je je huisdier wel of niet zal laten verzekeren? Dan vind je op de website Tinki.nl 40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren.

  • 20 redenen voor verzekeren
  • 20 redenen tegen verzekeren

Het artikel met 40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren is opgebouwd in twee delen. De ene helft geeft je redenen waarom het wel verstandig is om je hond te verzekeren en de andere 20 laten je juist de andere kant van het verhaal zien. Alle punten zijn kort en helder en hebben een kleine uitleg. Misschien heb jij al een heel duidelijk beeld van wat je wilt, voor andere zal dit iets lastiger zijn om te bepalen. Je houdt natuurlijk heel erg veel van je trouwe viervoeter, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook meteen een verstandige keuze is om over te stappen op het verzekeren van je hond. Daarom raden we je zeker aan om de 40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren op de website Tinki eens goed door te nemen. Hier zullen wij ook een aantal redenen met je doornemen.

Ga ervoor: 40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren

Bij het doornemen van de 40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren kan het heel erg goed zijn dat jij besluit om inderdaad een verzekering af te sluiten. Waarom is dit nu een goede keuze? Ten eerste omdat het je meer zekerheid biedt. Als je al langer huisdieren hebt, dan weet je dat het best wel duur kan zijn wanneer zij ziek worden. Behandelingen en medicatie voor honden zijn helaas niet altijd goedkoop. Het kan daarom heel erg fijn zijn om de zekerheid te hebben dat deze kosten gedekt worden wanneer jouw huisdier ziek wordt. Dit is dan ook een van de punten die je vindt in de 40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren. Het is met name een handige keuze als je wel per maand een klein bedrag kunt missen, maar niet in een keer een hoog bedrag. Helaas kan het zelden dat je een deal kunt sluiten met de kliniek waar jouw hond behandeld wordt. Door de kosten te verspreiden loop je dit risico dus niet en ben jij van deze zorgen af. Er zijn natuurlijk nog meer punten om hiervoor te kiezen in de 40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren.

Of juist niet, de keuze is aan jou

Er zijn natuurlijk ook standpunten te bedenken waarom je niet moet kiezen voor het verzekeren van je hond. In de 40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren vind je dan ook 20 tegen redenen. Veel mensen noemen het afsluiten van een dergelijke verzekering erg duur. Vaak kun je je voor ongeveer € 20,- per maand verzekeren, maar hier is natuurlijk niet alles in opgenomen. Het kan dus zijn dat je kosten maakt in de kliniek die uiteindelijk niet vergoed worden. Zeg dat jij 10 jaar lang een hondenverzekering hebt? Dan betaal je € 2400,- in totaal aan premie. Denk jij dit bedrag inderdaad ook echt aan je hond uit te moeten geven? Niet voor niets dus een punt in de 40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren. Als jij nog geen beslissing hebt genomen, neem dan zeker de 40 redenen om je hond wel of niet te verzekeren door en aan de hand hiervan zal dat een stuk makkelijker worden.